Поради голямата динамика на цените на хотелите е възможно някои цени да не са актуални - моля, обадете се за коректна информация в офисите ни!


Програма: Почивка на остров Корфу, Гърция 2021 - 7 нощувки



Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Дестинация: Корфу, Гърция

Дати на отпътуване:

Цена от: 0 лв.


Карта:



Таблици с цени

ОНЛАЙН ЦЕНИ И СВОБОДНИ МЕСТА

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА:

1 ден
Отпътуване от летище София с редовен директен полет на авиокомпания "Bulgaria Air" до остров Корфу (възможност за отпътуване от Варна срещу допълнително заплащане). Пристигане на летището в Корфу и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Вечеря (с изключение на записаните на пансион само закуска или без изхранване) и нощувка.

2 ден – 7 ден
Закуска в хотела. Свободно време за плаж или възможност за разнообразни допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат на място.

8 ден
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Свободно време до трансфера към летище за полет до София.


Програмата е примерна! Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на остров Корфу!  


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
•    Самолетен билет София – Корфу - София с директен полет на авиокомпания „Bulgaria Air” в икономична класа;
•    Летищни такси (в размер на 90 евро към 25.01.2021);
•    20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 10 кг и с размери 55х40х23 см;
•    7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
•    трансфери летище - хотел - летище
•    Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.


ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
•    Доплащане за самолетен билет Варна - София - Варна - 75 евро на човек.;
•    Възможност за доплащане за бизнес класа в полета София - Корфу - София - 240 евро (по запитване и при налични свободни места в тази класа);
•    Екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане);
•    Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;
•    градска такса, която се заплаща директно в хотела (задължителна)*;
•    Застраховка "Отмяна на пътуване" със специални условия за COVID-19 - стойността на застраховката е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за сключване на такава в деня на резервиране на пътуване и при условие, че до началната дата има повече от 10 дни.
•    Доплащане за деца до 1.99 г. заплащат 50 лв., като не използват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. По запитване в хотелите се предоставян бебешки кошарки или децата ползват  леглото на родителите си!


*Градска такса - от 01.01.2018 г в Гърция се въвежда т.нар. такса "Престой". Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория както следва:
- 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка;
- 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка;
- 3* хотели - 1,50 евро /стая/ нощувка;
- 2* и 1* хотели хотели - 0,50 евро /стая/ нощувка.


Полетно разписание:
София - Корфу 15:40 - 16:50
Корфу - София 17:30 - 18:40

*Полетното разписание подлежи на препотвърждение и е възможно да претърпи промяна!


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgaria Air
седалище и адрес: София, бул.Брюксел-1, Летище София
номер на лиценз: BG 2407 - 12
тип самолет: Airbus A319/Е90



УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И АНУЛАЦИЯ

Плащания:
1. Депозит при записване в размер на 25 евро на човек
2. Доплащане до 100 % от общата цена на пътуването до 22 дни преди датата на отпътуване
- за резервации направени след описаните в т. 2 срокове се заплаща депозит от 100 %.


Анулационни срокове:

1.ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
2. След този срок, ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да анулира договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати неустойка в размери, както следва:
2.1 При анулация след изтичане на срока упоменат в т. 1. и до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 25 евро на човек;
2.2.При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70 % от общата пакетна цена;
2.3. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване неустойката е в размер на 100 % от общата пакетна цена;
3. В случай, че резервация е направена от 8 и по-малко дни преди датата на отпътуване, ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от договора без да дължи неустойка, в срок до 24 часа от датата на записване.


Необходими данни за всички пътуващи:
Три имена на латиница по международен паспорт.
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
Номер на паспорт и дата на валидност.
Забележка, в случай че лицето не е български гражданин.


Пътническите листове се оптимизират в съгласие с новите изисквания за използването на Резервационни Данни за Пътниците (PNR) и Предварителна Пътническа Информация (API) за чартърните полети. В България тези промени се регулират от закона за ДАНС, обнародван в ДВ на 23.02.2016г – повече информация можете да намерите в сайта ни.


ВАЖНО!!!
ТО Туроператор е длъжен да предостави предварителни пътнически данни (PNL) на Държавна Агенция „Национална Сигурност“, съгласно приетия закон за получаване и обработване на резервационни данни (ДВ 56/2018), Европейската директивата (EU) 2016/681 относно използването на резервационни данни на пътниците с цел предотвратяване, разкриване, разследване и наказателно преследване на терористични престъпления и тежки престъпления, и официалното писмо на Държавна Агенция „Национална Сигурност“. В тази връзка всеки пътуващ е необходимо задължително да предостави следните данни:
- име и фамилия;
- дата на раждане;
- националност;
- номер на документ, с който ще пътува и датата му на валидност.

Събраните лични данни са стриктно поверителни и ще се използват само за служебни цели.


*Всички цени са с включени летищни такси.

*Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок (24 часа) след предоставяне на оферта и избор на хотел.




ЗАБЕЛЕЖКИ:
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.
• Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
• Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД /асистираща компания: "ЕВРО-ЦЕНТЪР"/. При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания на "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД - "ЕВРО-ЦЕНТЪР", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (00420 221 860 651)!
Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.
• В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - общите условия на застраховката и изключенията по основните и допълнителни покрития се предоставят заедно с останалите документи за пътуването. Ако застрахователя не бъде своевременно уведомен, то същия има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 

Обзорна екскурзия на о-в Корфу (Grand Tour)
Това е чудесна възможност да видите най-известните и красиви места на остров Корфу. Пътуването започва с обиколка с екскурзовод на двореца Ахилион (19 век), където ще видите известните статуя на Ахил. След това ще посетим гръцко семейство за дегустация на ликьори и местни сладкиши.
В района на Палеокастрица ще посетите манастира на Животворящия източник (XIII век), където се съхранява чудотворната икона на Неизчерпаемата чаша. След това, ако имате желание, можете да се включите на кратко пътуване с лодка до трите пещери (срещу доп. заплащане).
Ще се изкачите (с автобус) до село Лаконеч, на надморска височина от 450 м, за да направите красиви снимки от наблюдателната площадка. В занаятчийското село Макрадес можете да се запознаете с местните традиции и да си купите сувенири и домашен зехтин, както и натурална козметика. А на връщане ще видите панорамни гледки към о. Корфу и планината Пантократор.

 

Обзорна екскурзия на гр. Керкира

Керкира е град, където различни епохи и култури се срещат по невероятен начин.
По време на обиколката ще посетите Канони, едно от най-красивите места на острова. Тук се намират известният „миши остров“ - Понтикониси и метохът „Влахерна“.
След това ще имате пешеходна обиколка на старата част на столицата - град Керкира. Ще посетите паметника на Фьодор Ушаков, църквата „Свети Спиридон“, където се съхранява сребърната светиня с нейните нетленни мощи, катедралата „Свети Власис“, където са скрити нетленните мощи на св. Теодора Августинска, както и разходете се по централната улица на стария град - Листън.
Ще имате свободно време за разходка из улиците на града, а след това автобусът ще се насочи към града към старото пристанище, където лодката „Calypso-Star“ ще ви очаква. Прозрачното дъно на кораба ще ви позволи да се възхищавате на красотата на подводния свят. За вас ще бъде организирано шоу с участието на тюлени.

 

Екскурзия до Метеора
Метеора – това е планинска страна, простираща се в Тесалийската долина, където на самия връх на гигантските каменни стълбове монасите отшелници се молят за човешки грехове. Вторият в Гърция след Светата планина Атон, центърът на монашеското образование вече е отворен за посетители от цял свят. Метеора в превод от гръцки означава „висящ във въздуха“. Това, което прави тази екскурзия толкова прекрасна, е, че тя съчетава 3 аспекта: това е морски круиз, възможност да разгледаме континентална Гърция и, разбира се, пътуване до самите Метеори. Ще посетите 2 манастира: Свети Варлаам и Свети Русан. След това ще отпътувате към Калабаку - в подножието на Метеор, където ще имате свободно време за обяд.
Метеора е невероятно творение на прородата и човешката ръка , именно това го прави част от Чудесата на Света!

 

Екскурзия до о. Пакси и о.Антипакси

Можете да посетите два гръцки острова наведнъж - Пакси и Антипакси. Те принадлежат към Йонийската верига от острови, разположени на юг от Корфу и са известни със своите плажове, чисто море и спокойна домашна атмосфера.
От пристанището на Керкира лодка ще от
плава към остров Пакси, където можете да се разходите из острова, да хапнете в местна таверна и да си купите сувенири. Пътуването ще отнеме около 2,5-3 часа. Освен това пешеходният маршрут ще ви отведе до остров Антипакси, където ще можете да поплувате в живописен залив с тюркоазена вода.
Морският въздух, слънцето и лекият бриз ще бъдат най-добрите ви приятели в този прекрасен ден!

 

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
• Самолетен билет София – Корфу - София с директен полет на авиокомпания „Bulgaria Air” в икономична класа;
• Летищни такси (в размер на 90 евро към 25.01.2021);
• 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 10 кг и с размери 55х40х23 см;
• 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
• трансфери летище - хотел - летище
• Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.
ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
• Доплащане за самолетен билет Варна - София - Варна - 75 евро на човек.;
• Възможност за доплащане за бизнес класа в полета София - Корфу - София - 240 евро (по запитване и при налични свободни места в тази класа);
• Екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане);
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;
• градска такса, която се заплаща директно в хотела (задължителна)*;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" със специални условия за COVID-19 - стойността на застраховката е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за сключване на такава в деня на резервиране на пътуване и при условие, че до началната дата има повече от 10 дни.
• Доплащане за деца до 1.99 г. заплащат 50 лв., като не използват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. По запитване в хотелите се предоставян бебешки кошарки или децата ползват леглото на родителите си!

Абонамент

Европейски фонд за регионално развитие
БЕЛПРЕГО ООД осъществява проект BG16RFOP002-2.092-0700
по Процедура "Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19", по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Проектът се изпълнява в градовете с представителства на фирмата и е с продължителност от 3 месеца. Общата му стойност е в размер на 28 335.53лв., от които 24 085.20лв. eвропейско и 4 250.33лв. национално съфинансиране.

Проект и главнацел:Проект BG16RFOP002-2.095-0489– “Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”.
Цел и очаквани резултати: Осигуряване на оборотен капитал за предприятието, засегнато от временните противоепидемични мерки, постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия о тпандемията COVID-19 и запазванена дейността. Бенефициент: БЕЛПРЕГО ООД Обща стойност:22 784.86лв., от които 19 367.13лв. европейско и3 417.73лв. националносъфинансиране.
Начало:05.03.2021г. Край:05.06.2021г.

БЕЛПРЕГО ООД осъществява проект BG16RFOP002-2.101-0814 по Процедура „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Проектът е с продължителност от 3 месеца и oбщата стойност в размер на 5653.61 лв., от които 4 805.57 лв. европейско и 848.04 лв. национално съфинансиране. Основната цел на проекта е осигуряване на оперативен капитал за българските микро-, малки и средни предприятия, засегнати от противоепидемичните мерки. В резултат на успешното му осъществяване ще бъде постигнат положителен ефект от компанията за преодоляване на икономическите последствия, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19 и запазване на оперативната дейност на предприятието.
Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност