УИКЕНД В ИСТАНБУЛ

УИКЕНД В ИСТАНБУЛ
Маршрут:
СОФИЯ-ПЛОВДИВ-ИСТАНБУЛ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус


Програма
ДАТА: 13.12 - 16.12.2018 Г.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 ДНИ/ 2 НОЩУВКИ
ТРАНСПОРТ: АВТОБУС
ЦЕНА: 135.00 лв.

ПРОГРАМА:

Първи ден: четвъртък
20.00 часа отпътуване от София , 21.00 часа от Шел Пазарджик, 21.30 часа от ОМВ до хотел Санк Петерберг. Нощно преминаване на ГКПП Капитан Андреево и Капъ Куле. Нощен преход към Истанбул.

Втори ден: петък
Пристигане в Истанбул рано сутринта.
08.15 часа Панорамна обиколка на града. Започва от Старата Европейска част на град Истанбул. Посещение на Българската желязна църква Свети Стефан. Посещение на площад Султан Ахмет разглеждане на площад Хиподрума, разглеждане на джамията Султан Ахмет свободно време или по желание посещение на Църквата Света София. По желание посещение на Двореца Топ Капъ – стария дворец на Османската Империя, където ще имате възможност да разгледате одеждите на султаните кухните, училището, библиотеката, Дивана където султаните са взимали важни решения, стаята за обрязване, съкровищницата и други . По желание посещение на Базилика Света София. По желание посещение на бар вариете – ресторант с традиционна турска програма и вечеря. По желание вечеря на Яхта на Босфора. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. По желание разходка с кораб по Босфора преминаване под въжения мост над Босфора – разглеждане на едни от най-скъпите къщи и Султански дворци по време на екскурзията има екскурзовод, който разказва подробно за обектите които виждате. Една прекрасна екскурзия където може да се насладите на красотите на Истанбул и да си пиете турското кафе или чай. По желание посещение на Двореца Долма бахче – турския Версай един уникален дворец който е препоръчително да се види, един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Дворецът е поръчан от султан Абдул Меджид, като цената му се равнява на 35 тона чисто злато.Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора.
По желание Посещение на най – високата сграда на Истанбул Сапфир – сградата е висока 226м. има 53 етажа, с 360 градуса панорамна площадка от където се открива невероятна панорама на целия Истанбул. Освен това ще имате възможността да се насладите и на уникалното кино изживяване – 4Dформат разходка с хеликоптер. Вечерта по желание нощна панорамна разходка с автобус посещение на Азиатската част на града с посещение на пеещите фонтани Water Garden Istanbul свободно време за снимки. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към гр. Одрин.
По пътя посещение на МОЛ "Форум Истанбул" с възможност за разглеждане на аквариумът "SEALIFE"/вх.такса се заплаща допълнително/
Посещение и кратък престой в гр. Одрин с възможност за последни покупки.
Отпътуване за България през ГКПП "Кап. Андреево". Пристигане в гр.Пловдив, ШЕЛ-Пазарджик и гр. София късно вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в централната част на Истанбул;
 • БОНУС - посещение на МОЛ "Форум Истанбул" (входната такса за аквариума се заплаща допълнително на място)
 • посещение и кратък престой в гр. Одрин;
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • пътни и магистрални такси
 • представител от агенцията по време на пътуването и престоя

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Допълнителни екскурзии:
1.Автобусна -пешеходна панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език– 15 евро/30 лева
2.Посещение на „Долмабахче”. С предварителна резервация, входен билет, екскурзовод на български език, трансфер от хотела до „Долмабахче” – хотел. Цена на човек 25€ / 50 лева.
3.Разходка с кораб по Босфора – 17евро/34 лева
4.Нощен романтичен Истанбул - посещение на фонтаните "Water Garden Istanbul" в Азиатската част на града – 12 евро/24 лева
5.Трансфер и посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа с билет 4D симулация на полет с хеликоптер- при минимум 20 туристи. Цена на човек 22 € / 43 лева
6. Аквариум – 58 Турски Лири
7. Посещение на църквата "Света София" – 20 евро
8. Посещение на двореца "Топ капъ сарай" – 20 евро
9. Вечеря на яхта – 45 евро
10. Посещение на бар вариете – 29 евро

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. - 10 лв.
 • Доплащане за единична стая – 45 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"


НА МЯСТО ЦЕНАТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ЩЕ БЪДЕ ПО-ВИСОКА С 20%.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • валиден задграничен паспорт и капаро 30%
 • доплащане - до 30 дни преди дата на отпътуване

Минимален брой за осъществяване на допълнителните екскурзии - 35 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване.
Начин на плащане:
30% депозит при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители.
Визов режим: няма изисквания за визи.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160171240000001/17.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България".

Агенцията си запазва правото да прави промени в последователността на изпълнение на програмата!

Забележка:

• При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане

Срокове за анулации и неустойки:

• До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
• От 59 работни дни до 21 дни – 50 лв
• От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати грешки, защото тя е с информационна и рекламна цел. За най-достоверна и вярна информация се счита тази, предоставена в офисите на Белпрего Травел или на оторизираните агенти съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ.
КАЛЕНДАР