Фестивал на лалето в Истанбул

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2019
Маршрут:
СОФИЯ-ПЛОВДИВ-ИСТАНБУЛ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус


Програма
ДАТА: 04.04 - 07.04.2019 Г.
ДАТА: 11.04 - 14.04.2019 Г.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 ДНИ/ 2 НОЩУВКИ
ТРАНСПОРТ: АВТОБУС
ЦЕНА: 135 лв.
ПРОГРАМА:

1 Ден/
Отпътуване от гр. София в 20:00 ч.; от ШЕЛ - Пазарджик в 21:30 ч.; от гр. Пловдив/ бенз. ОМВ до х-л "С.Петербург/ в 22:00 ч..
Преминаване на ГКПП "Кап. Андреево". Нощен преход към Истанбул.

2 Ден/
Сутринта пристигане в Истанбул
Настаняването се осъществява след 14:00 ч.
Клиентите,които не желаят допълнителни екскурзии могат да оставят багажа си в стаята за багаж на хотела и да изчакат настаняване във фойаето на хотела или да продъжат по собствена програма.
За клиентите,които желаят допълнителни екскурзии,програмата продължавва в следния ред.:
- Автобусно-пешеходна панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език: отпътуване от хотела към парка с лалета "Емиргян" - преминаване през Каракьой, Бейоглу, покрай Румели Хисар.
Ежегодно по случай фестивалът на лалетата в паркът Емиргян, който е най-големият в Европейската част на града, се засяват 1850000 лалета от 112 вида. В паркът има много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафенета и ресторанти, устроен е и пазар за цветя. Паркът се простира до самия бряг на Босфора.
Панорамната обиколка продължава с фотопауза и посещение на обновената българска църква "Св. Стефан"/ Желязната църква/; посещение на площад Султанахмед - разглеждане на Хуподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтанът на Вилхелм II, Синята Джамия/отвън/, византийската базилика "Св. София"/отвън/.
Настаняване в хотела.
- Следобед - посещение на най-високият небостъргач в града - "Истанбул Сапфир" най-високата жилищна сграда в Европа,завършен е в края на 2009 г. се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилища в комплексът има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн . Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към този космополитен град и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
- Вечерта - Гала вечеря в ресторанта на хотела с богато многостепенно меню с турски деликатеси, включен аператив за " за добре дошли" с атрактивна програма Belly dance и DJ парти с музика за всеки вкус и възраст - срещу допълнително заплащане от 20 еуро/40 лева.

3 Ден/
Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание срещу допълнително заплащане:
- Сутринта - разходка с корабче по Босфора: преминаване покрай Европейският и Азиатският бряг на пролива, под Първият и Вторият въжен мост. Разглеждане на едни от най-скъпите къщи и султански дворци с подробна и интересна беседа от местен екскурзовод на български език.Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора: новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой” – любимо място на истанбулската младеж, отбранителните крепости „Румели Хисар” и „Анадолу Хисар”, Кулата на девицата, летният султански дворец „Бейлербей” и др
- Следобед - посещение на новият султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод на български език. Най-Красивият дворец в Истанбул, не случайно наричан още "Малкият Версай". В интериора и обзавеждането му са използвани 14 т злато и 40 т сребро. В централната зала на двореца се намира най-големият полилей в света със 750 крушки.
Вечерта - екскурзия "Нощен романтичен Истанбул" с автобус и беседа от местен екскурзовод на български език или възможност за вечеря в местен ресторант с богата шоу програма, ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи.

4 Ден/
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към гр. Одрин.
По пътя БОНУС -посещение на МОЛ "Форум Истанбул" с възможност за разглеждане на аквариумът "SEALIFE"/вх.такса се заплаща допълнително/
Посещение и кратък престой в гр. Одрин с възможност за последни покупки.
Отпътуване за България през ГКПП "Кап. Андреево". Пристигане в гр.Пловдив, ШЕЛ-Пазарджик и гр. София късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в централната част на Истанбул;
 • БОНУС - посещение на МОЛ "Форум Истанбул"
 • посещение и кратък престой в гр. Одрин;
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • пътни и магистрални такси
 • представител от агенцията по време на пътуването и престоя

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Допълнителни екскурзии:
1.Автобусна -пешеходна панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език– 15 евро/30 лева
2.Гала вечеря в ресторанта на хотела с програма Belly dance и DJ парти - 20 евро/40 лева
3.Посещение на „Долмабахче”. С предварителна резервация,входен билет,екскурзовод на български език,трансфер от хотела до „Долмабахче” – хотел. Цена на човек 25€ / 50 лева.
4.Разходка с кораб по Босфора – 17евро/34 лева
5.Нощен романтичен Истанбул – 12 евро/24 лева
6.Трансфер и посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа с билет 4D симулация на полет с хеликоптер- при минимум 20 туристи. Цена на човек 22 € / 43 лева
7.Ресторант с турска програма – 30 евро/60 лева
8.Посещение на аквариум Тюркоазоо+ Мол – 50 турски лири /в последния ден на
програмата/
9.Посещение на църквата "Света София" – 20 евро
10.Посещение на двореца "Топкапъ сарай" – 20 евро
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. - 10 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
ПОРАДИ ГОЛЯМАТА НАТОВАРЕНОСТ НА ДАТАТА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ГАРАНТИРАМЕ МЕСТА В СЪОРВЕТНИТЕ ОБЕКТИ НА ПОСЕЩЕНИЕ.
НА МЯСТО ЦЕНАТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ЩЕ БЪДЕ ПО-ВИСОКА С 20%.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • валиден задграничен паспорт и капаро 30%
 • доплащане - до 30 дни преди дата на отпътуване

Минимален брой за осъществяване на допълнителните екскурзии - 35 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване.
Начин на плащане:
30% депозит при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители.
Визов режим: няма изисквания за визи.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160171240000001/17.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България".

Забележка:

• При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане

Срокове за анулации и неустойки:

• До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
• От 59 работни дни до 21 дни – 50 лв
• От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати грешки, защото тя е с информационна и рекламна цел. За най-достоверна и вярна информация се счита тази, предоставена в офисите на Белпрего Травел или на оторизираните агенти съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ.

КАЛЕНДАР