Уикенд в Истанбул

Уикенд в Истанбул
Маршрут:
София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Истанбул-Хасково-Пловдив Пазарджик-София

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:Програма

 Първи ден Отпътуване от София 20.00 часа, 21.00 часа от Шел Пазарджик, 22.00ч. от Пловдив-ОМВ бензиностанция до хотел Санкт Петербург, 00.00ч. от Шел Хасково. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево. Нощен преход към Истанбул

Втори ден: петък

Пристигане в Истанбул рано сутринта.08.00 часа – Програма по желание: Автобусна панорамна обиколка на град Истанбул: Започва от Старата Европейска част на град Истанбул. Преминаване през един от мостовете на Златния рог в новата Европейска част на Истанбул , преминаване през районите Еминоню, Каракой, Кабаташ, Бешикташ по булеварда Барбарос. Преминаване по един от символите на Истанбул първия Босфорски мост в Азиатската част на Истанбул. Посещение на панорамна площадка, от който се открива прекрасна панорама към пролива Босфора и целия град. Свободно време или по желание посещение на Двореца Бейлер бей, който се намира на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Бонус посещение на Влахерната в Истанбул известна с лековитата изворна вода. Посещение на площад Султан Ахмет разглеждане на площад Хиподрума, разглеждане на джамията Султан Ахмет свободно време или по желание посещение на Църквата Света София. По желание посещение на принцовите острови .20.00 часа По желание посещение на бар вариете Ташхан – ресторант с традиционна турска програма и вечеря. Нощувка.

Трети ден:


Закуска. По желание разходка с кораб по Босфора преминаване под въжения мост над Босфора – разглеждане на едни от най-скъпите къщи и Султански дворци по време на екскурзията има екскурзовод който разказва подробно за обектите които виждате. Една прекрасна екскурзия където може да се насладите на красотите на Истанбул и да си пиете турското кафе или чай. По желание посещение на Двореца Долма бахче – турския Версай един уникален дворец който е препоръчително да се види.
По желание Посещение на най – високата сграда на Истанбул Сапфир – сградата е висока 226м. има 53 етажа, с 360 градуса панорамна площадка от където се открива невероятна панорама на целия Истанбул. Освен това ще имате възможността да се насладите и на уникалното кино изживяване – 4Dформат разходка с хеликоптер. Вечерта по желание нощна панорамна разходка с автобус. Посещение на хълма Пиер Лоти свободно време за снимки, посещение на площад Таксим свободно време за разходка в пешеходната улица Истиклял или посещение вечеря в рибен ресторант в региона Кум Капъ известен със своите рибни ресторанти рибни деликатеси и жива музика /меню: салата, студени предястия, калмари, основно ястие риба – лаврак или ципура, десерт сезонни плодове, вода/. Нощувка.

Четвърти ден:

Закуска в хотела.Бонус – посещение на кожена фабрика . Бонус посещение на Одрин с кратък престой в центъра на града за покупки на баклава, халва, кадаиф, ядки и много други сладки изкушения, както и да се вечеря с Одринския специалитет Тава джигер или дроб на тиган е почти неизбежно, посещение на църквата Свети Свети Константин и Елена, посещение на борсата за перилни препарати.Късно пристигане в Пловдив/ София.

 

 

Цена на човек настанен в двойна тройна стая – хотел 3+* – 135 лв.

Цената включва:

Транспорт София- Истанбул –София

2 нощувки и две закуски в хотел HISTORY  3+*  или подобен

Медицинска застраховка

Бонус – посещение на кожена фабрика

Бонус – посещение на църквата Св. Св. Константин и Елена

Бонус – посещение на Одрин

Бонус – посещение на Влахерната по време на панорамната обиколка на Истанбул

Представител от Дениз Травел по време на пътуването и престоя в Истанбул.

Пътни гранични такси

 

Цената не включва:

Доплащане за единична стая – 65 лв.

Панорамна автобусна обиколка на Истанбул – 15 евро

Двореца Бейлер Бей- 15 евро

Църквата Света София – 20 евро

Посещение на принцовите острови – 15 евро

Посещение на бар вариете Ташхан – 29 евро

Разходка с корабче по Босфора – 17 евро

Посещение на Двореца Долма Бахче – 25 евро

Посещение на небостъргача Сапфир – 22 евро

Нощен Истанбул – 12 евро

Доплащане за застраховка за лица над 65 год – 10 лв.

Посещение на Рибен Ресторант в региона Кумкапъ – 25 евро

Намаление за деца до 12 год. – 15 лв. настанени при двама възрастни

Необходими документи- задграничен паспорт с валидност минимум 60 дни след приключване на екскурзията

За деца под 18г., пътуващи без родители или само с единия нотариално заверена декларация /оригинал и 2 копия/, копие от акт за раждане.

Агенцията си запазва правото да прави промени в последователността на изпълнение на програмата!

 

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
04.08.2016 г. 135 лв.
11.08.2016 г. 135 лв.
18.08.2016 г. 135 лв.
25.08.2016 г. 135 лв.
01.09.2016 г. 135 лв.
08.09.2016 г. 135 лв.
15.09.2016 г. 135 лв.
22.09.2016 г. 135 лв.
29.09.2016 г. 135 лв.


КАЛЕНДАР