Алания Лято 2022 - Автобусна програма 7 нощувки

Продължителност: 10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:СОФИЯ-ПЛОВДИВ-АНТАЛИЯ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ

Дестинация: Алания, Турция

Дати на отпътуване: 07.10.2022, 14.10.2022, 21.10.2022, 28.10.2022

Прикачен файл:

15ПРИЛОЖЕНИЕ №5 - ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ.doc

15ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО МЕД. ЗАСТРАХОВКА АЛИАНЦ.docx

15ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ - ОБЩИ УСЛОВИЯ.docx

Цена от: 320 лв.


Резервирай

Изберете хотели за резервация по програмата

РЕЗЕРВИРАЙТЕ БЕЗ РИСК ДО 30.06.2022!!!
Резервирате само с 20% депозит!
Възстановяване на депозита или пълната сума (при заплатена такава) в случай на:
- затворени граници с Турция;
- наложена задължителна карантина при връщане в България;
- при предоставен положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му;
Медицинска застраховка по време на пътуването с покритие за COVID-19 (включена в цената при автобусните програми)

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!!!
Горивна такса - Заложените транспортни разходи в пакетите са калкулирани на база цени на гориво през септември 2021 г. При значително увеличение на този компонент към датата на пътуване, на база чл.87, ал.3, т.1 от Закона за туризма "Белпрего травел" си запазва правото да наложи горивна такса.


АЛАНИЯ
Алания (Alanya) е крайбрежен курорт и област в провинцията Анталия, намираща се на 120км от Анталия. Площта на града и околията му е 644,9 кв.км, а населението наброява около 392 900 жители (по данни от 2007г.). Живописно място – намира се на малък полуостров, има доста плажове и е в подножието на планината Таурус. Има много крайбрежни заведения за забавление на туристите. Местата, които не бива да бъдат пропускани са Червената кула (Kizil Kule) – осмоъгълна кула, направена от червени тухли, която се смята за символ на града. Висока е 33м, а диаметъра й е 12,5м. В нея се помещава и етнографски музей. Завършена е 1226г. и служи за предпазване на корабостроителницата (Tersane), която също е забележителност на Алания. Цитаделата на града е интересен обект за разглеждане - представлява средновековен замък построен през XIII век. В Алания се организират и много фестивали. Някои от тях са фестивала на туризма(провежда се края на май – началото на юни), международния фестивал за култура и изкуства на Алания, фестивала джаз дните на Алания и др.
 
Тръгване всеки петък от: 
 
гр. София, гр. София, автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара)
гр.Пловдив от бензиностонция OMW до хотел “Санкт Петербург”.
гр.Пазарджик - (Шел Пазарджик)
гр.Димитровград - (бензиностанция Газпром)
гр. Свиленград - (Шел Свиленград)

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ЗАСТРАХОВКА "ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулации.
 
 
ПРОГРАМА:
1-ви ден 
Тръгване в 13.00ч. от София, от София, “Сердика” - бивш "Трафик Маркет", 15.00ч. от Пловдив -бензиностонция OMV до хотел “Санкт Петербург”.Отпътуване към границата, преминаване. Нощен преход. Пристигане в Алания. След 14.00 ч. настаняване в избрания хотел. 
 
2-ри ден до 8-ми ден 
Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на ТА. 
 
9-ти ден 
Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Събиране на туристите от хотелите и отпътуване за България. 
 
10-ти ден 
По обед пристигане в България. Пловдив хотел “Санкт Петербург”, София, “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" 

УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 
 Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
 
 В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.
 
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ 
 
Чл. 19. (1) Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до 24 часа  след записване и внасяне на капаро. 
(2) В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа  следните неустойки: 
1. При пътуване в чужбина: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването - такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева. 
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - в размер на депозита. 
г) от 29 до 20 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването. 
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването. 
е) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването. 
2. При пътуване в страната: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 20 дни преди датата на пътуването такса резервация 20 лв. 
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита. 
в) от 13 до 7 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването. 
г) от 6 до 3 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването. 
д) по-малко от З дни преди датата на пътуване то - 100% от общата стойност на пътуване то. 
(3) При пътуване в чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване или промоционални оферти и отказ на Потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи следните неустойки: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването - в размер на капарото.
г) от 59 до 20 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност. 
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност. 
(2) При пътуване в страната при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи неустойки съгласно условията на конкретния хотел. 
(3) При анулация на пътуването поради болест или други лични причини, свързани с Потребителя, той губи платените на Туроператора суми в съответствие със сроковете на анулация и в размерите по алинея 1,2,3,4 респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил. 
(4) В случай, че Потребителят прекрати своята почивка /е кскурзия/ през времетраенето й по свое желание, всички допълнителни разходи, вкючително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги. 
(5) При подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки горе цитираните неустойки. 
(6) При резервации Ранно записване , всяка една промяна на име на турист,тип настаняване , дата на пътуване , се таксуват и заплащат по стандартните цени на съответния хотел и се налага глоба в размер на 30лв.
 
Условия за настаняване и пътуване:
 
 Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД "Алианц България". Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията на посоченият в полицата телефонен номер при спешни случаи, е-mail: office.bg@allianz.com и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
 
 При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по- малко.
 
 При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
 
 Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 
 Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
 
 В деня на пристигане преди 14:00ч. и в деня на напускане след 12:00ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 
 Продължителност на пътуването: от София до Айвалък 710км, от София до Кушадасъ 954км, от София до Дидим 1015км, от София до Бодрум 1090км, от София до Мармарис 1119км, от София до Фетие 1189км, от София до Кемер 1301км, от София до Лара 1275км, от София до Белек 1284км, от София до Сиде 1315км, от София до Алания 1374км.
 
 Време за пристигане според обявените в дестинацията километри.
 
 Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
 
 Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TA се потвърждават два дни преди отпътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите.
 
 Настаняването в автобусите е според датата на записване.
 
 Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
 
 Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
 
 Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
 
Допълнителна информация:
 
 Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 човека
 
 Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване.
 
 Начин на плащане: 50% депозит при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване (с изключение на резервации направени по ранно записване).
 
 Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.
 
 Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители.
 
 Визов режим: няма изисквания за визи.
 
 ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 131601912240000001/18.12.2020 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
 
 Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България".

ОБЩИ УСЛОВИЯ МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА:

 Застрахователни покрития и услуги:

1. 24-часова линия за спешни случаи: +359 2 950 38 50
Помощ при спешен случай в цял свят, 24 часа, 365 дни в годината: при заболяване, хоспитализация,  медицински транспорт, репатриране, злополука, загуба на документи и платежни средства

2. Здравна застраховка за чужбина
- Разходи за  лекарства, болнично, амбулаторно лечение на акутно заболяване, спешна дентална помощ, медицински транспорт - до 20 000 лв. / до 40 000 лв.
- Медицински разходи при неочаквано влошаване на съществуващо заболяване на застрахования, вкл. медицински транспорт - до 2 000 лв. / до 4000 лв.
- Допълнителни разходи за транспорт на близък роднина с цел посещение на хоспитализираното застраховано лице в чужбина - до 100 лв.
- Разходи за репатриране поради медицински причини - 100 %
- Разходи    за    репатриране   поради    неочаквано    влошаване    на съществуващо заболяване - до 2 000 лв. / до 4000 лв.
- Разходи за репатриране при смърт на застрахования в чужбина - 100 %
- Разходи за погребение в чужбина при смърт на застрахования - до 1 000 лв.

3. Отделно връщане                                                                            
Допълнителни разходи за транспорт на застрахованото лице при преждевременно или закъсняло връщане в родината - до 1 000 лв.

4. Пътнически багаж
Повреда или загуба на багаж от превозвача, обир или кражба на багаж на застрахованото лице
Разходи за набавяне на вещи от първа необходимост при закъсняла доставка на пътнически багаж в крайната дестинация (мин. 12 часа)
до 600 лв. до 1 000 лв.
до 120 лв. до 200 лв.
 
  5. Лична отговорност по време на пътуване в чужбина
Лична отговорност за нанесени телесни и имуществени щети на трети лица в чужбина - до 10 000 лв.
 
6. Злополука в чужбина Злополука  в                                                          
Разходи за спасителни и издирвателни мероприятия, вкл. хеликоптер                    до 10 000 лв.
 
* Максимална продължителност на пътуването: до 31 дни
 
 
 
Териториален обхват Застр.премия на ден за лица до 65 год. Застр. премия на ден за лица над 65 год.
Индивидуална, Европа
Индивидуална, Световна без САЩ и Канада
1,7 лв.
2 лв.
3,4 лв.
4,1 лв.
Индивидуална, Световна вкл. САЩ и Канада
Семейна, Европа
3,6 лв.
5,1 лв.
7,2 лв.
10,1 лв.
Семейна, Световна без САЩ и Канада
Семейна, Световна вкл. САЩ и Канада
6,1 лв.
10,9 лв.
12,1 лв.
21,5 лв.
* Посочените цени са крайни, с включен застрахователен данък (2%). Възможни са минимални отклонения в общата калкулирана застрахователна премия в зависимост от периода, обхвата и броя застраховани лица, поради закръгляне след десетичната запетая.

СЕМЕЙНА ТАРИФА:
В семейната застраховка могат да бъдат включени максимум 2 възрастни с до 5 лица на в ъзраст до 21 год., независимо от степента на родство, които трябва да бъдат посочени поименно, като съвместно застраховани лица в полицата. При застрахов ане на семейство, ако едно от лицата е на възраст над 66 години се прилага тарифа Family /age 66+/ за цялия застрахователен договор.

УСЛОВИЯ НА ЗАКУПУВАНЕ:
Застрахов ателното покритие е в сила, само ако застрахователната премия е била заплатена преди началото на пъту ването от България. Застраховката е приложима за български граждани и/или чу жденци пребиваващи постоянно в България от миниму м 6 месеца считано от датата на сключв ане на застрахов ателния догов ор. Не се  осигурява застрахователна защита  за чу жденци пътуващи от България до страната си по произход.

СРОК ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ПОЛИЦА:
Застрахов ката трябва да бъде сключена преди известното начало на пътуването от България. Ако датите на отпътуване и закупуване на застраховката съвпадат, застрахов ателното покритие започв а от 00.00 часа на следв ащия ден. Максимална продължителност на пътуването в чужбина – до 31 дни.

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ЗАСТРАХОВАНЕ:
Всички покрития се предлагат в съотв етствие с Общите у слов ия на застрахов ане, които са неразделна част от застрахователния договор и могат да бъдат открити на www.allianz-trav el.bg. Застрахованото лице трябва да спазва задълженията у поменати в Общите у словия на застрахов ане. Посочените премии, покрития и условия не могат да бъдат променяни. Застрахователният данък е в ключен в премиите. Не се дължат допълнителни такси. Със застрахов ателна защита се ползв ат само поименно у поменатите в полицата лица.

24-ЧАСОВА ТЕЛЕФОННА ЦЕНТРАЛА ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ:
В слу чай на ну жда, нашата 24-часoв ата телефонна централа е на Ваше разположение. Телефон за в ръзка + 359 2 950 38 50; факс + 43 1 525 03-999. За да Ви съдействаме за болнично или изв ънболнично лечение, отделно връщане или спешен медицински транспорт е необходимо незабавно след настъпване на застрахов ателно събитие да информирате телефонната централа за спешни слу чаи. Моля, цитирайте номера на Вашата застрахов ка, точен адрес и телефонен номер на мястото, на което се намирате.

МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА В ЧУЖБИНА:
При в ъзникване на застрахователно събитие, ну жда от хоспитализация или изв ънболнично лечение е задължително незабав но да информирате 24- часов ата линия за спешни случаи!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАВЕЖДАНЕ НА МЕДИЦИНСКА ЩЕТА:
 • Застрахов ателна полица;
 • Потв ърждение за резерв ация на пъту ването или доку мент у достоверяващ пъту ването;
 • Попълнен форму ляр за направени разходи за медицински услуги /предоставя се от застрахов ателя/;
 • Попълнен доку мент (доклад/становище) от лекуващия лекар или болницата съдържащ имена на лекуваното лице, информация за назначени изследвания, постав ени диагнози, издадени епикризи или дру га приложима информация във в ръзка с проведено лечение или извършен преглед;
 • Оригинална факту ра, касов бон или друг приложим платежен документ издаден от лекаря или болничното зав едение удостоверяващ направените разходи;
 • Медицински изследв ания у казващи необходимостта от транспортиране на пациента /при необходимост/;
 • Д ру ги факту ри или платежни доку менти, за които се претендира за компенсация;
 
ОТДЕЛНО ВРЪЩАНЕ:
В слу чай на ну жда от отделно в ръщане, моля незабав но информирайте 24- часов ата линия за спешни случаи.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАВЕЖДАНЕ И ОБРАБОТКА НА ЩЕТА СВЪРЗАНА С БАГАЖ:
 • Застрахов ателна полица;
 • Д оку мент удостоверяващ пътуването – билет, бордна карта, багажна разписка или дру г приложим доку мент;
 • Попълнен форму ляр за зав еждане на щета за багаж /предостав я се от застрахов ателя/;
 • Списък /описание/ на предметите в багажа - марка, възраст и покупна стойност;
 • Факту ра за покупка на вещите (за които в ещи е в ъзможно);
 • Протокол или дру г доку мент издаден от полицейските в ласти (случай на кражба/грабеж на багаж);
 • Оригинален доклад, издаден от ав иокомпанията или летищните власти (P.I.R.) у достоверяващ закъснение или нанесена повреда на багаж (срокът за издаване на доклад от прев озвача е до 90 дни);
 • Оригинални факту ри за покупката на заместващи стоки от първа необходимост
 
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И ДАННИ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНОТО ДРУЖЕСТВО
АВП П&С С.А., клон България / AWP P&C S.A., branch Bulgaria ЕИК: 202091075
ДДС: BG202091075
МОЛ: Ерик Хойзел
Адрес: бу л. „Цар Борис III“ 19Б, ет.12, София 1612, България Т: +359 2 995 18 43
Е: of
fice.bg@allianz.com
 
АВП П&С С.А., клон България е дружество регистрирано в България, като клон на чуждестранен търговец, по реда на „право на установяване“
 
Предмет на дейност в следните области на застрахователното дело:
 • 1 злополу ки
 • 2 болест
 • 8 пожар и природни бедств ия
 • 9 дру ги щети, нанесени на имущества
 • 13 обща гражданска отгов орност
 • 15 гаранция
 • 16 различни финансов и загуби
 • 18 помощ
Чуждестранен търговец: АВП П&С С.А. /AWP P&C S.A./ Прав на форма: акционерно дружество
Предмет на дейност: Застрахователна компания Регистър: Търговски съд на Париж, Франция
Номер на регистрация: 519 490 080
Представ ител: Сирма Бошнакова Държав а: Европейски съюз


Контакти за предявяване на претенции и обработка на щети:
АВП П&С С.А., клон България
Бу л. „Цар Борис III“ 19Б, ет.12, София 1612, България Т: +359 2 980 00 29
Е: claims.bg@allianz.com
Работно време: 09:00 – 17:30

Контакти за подаване на жалби, молби или препоръки към застрахователя:
АВП П&С С.А., клон България
Бу л. „Цар Борис III“ 19Б, ет.12, София 1612, България Т: +359 2 995 18 43
Е: of
fice.bg@allianz.com
Работно в реме: 09:00 – 17:30

Контакти за подаване на жалби срещу застрахователя:
Комисия за финансов надзор
у л. „Будапеща“ 16, София 1000, България Отдел „Д елов одство“
Т: +359 2 9404 999
Е: delov
odstvo@fsc.bg
Работно в реме: 09:00 – 17:30

Контакти във връзка с Общ регламент за защ ита на личните данни:
dataprotection.azpbg@allianz.com

 
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗАСТРАХОВКА "ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ":
 
Застрахователни покрития и услуги:

Отмяна на пътуване:
Възстановяване на разходите за анулиране на резервирано пътуване поради събития описани в общите условия на застраховане - до 20 000 лв.
 
Прекъсване на пътуване:
Разходи за резервирани, но неизползвани услуги поради прекъсване на пътуването - до 20 000 лв.
 
Защита при закъснение:
Допълнителни разходи във връзка с изпуснат заминаващ полет от родината поради закъснение на транспортно средство / Допълнителни разходи във връзка със закъсняло пристигане на родното летище - до 500 лв.
 
 
 
Стойност на пътуването Застрахователна премия Стойност на пътуването Застрахователна премия
до 500 лв. 25,5 лв. до 5 000 лв. 255 лв.
до 1 000 лв. 51 лв. до 6 000 лв. 306 лв.
до 1 500 лв. 76,5 лв. до 7 000 лв. 357 лв.
до 2 000 лв.

до 2 500 лв.
102 лв.
 
127,5 лв.
до 8 000 лв.
 
до 9 000 лв.
408 лв.
 
459 лв.
до 3 000 лв. 153 лв. до 10 000 лв. 510 лв.
до 3 500 лв. 178,5 лв. до 15 000 лв. 765 лв.
до 4 000 лв. 204 лв. до 20 000 лв. 1020 лв.
до 4 500 лв. 229,5 лв. - -
 
 Техническо наименование на продукта:
BG Trip Cancellation Plus 2004

УСЛОВИЯ НА ЗАКУПУВАНЕ:
Застрахователното покритие е в сила, само ако застрахователната премия е била заплатена преди началото на пътуването от България. Застраховката е приложима за български граждани и/или чужденци пребиваващи постоянно в България от минимум 6 месеца считано от датата на сключване на застрахователния договор.

 
СРОК ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ПОЛИЦА:
Сключването на застраховката и заплащането на застрахователната премия за застрахователни пакети със защита при отмяна на пътуване трябва да се извършат в деня на резервация на пътуването или максимум до 3 дни след резервация на пътуването. При по -късно сключване са застраховани само събития, настъпили след 10 (десетия) ден от сключването (изключение: злополука, смъртен случай, природно бедствие). Ако пътуването е резервирано при по- малко от 30 (тридесет) дни преди началото на пътуването, застрахователната полица трябва да бъде закупена в деня на резервиране на пътуването или максимум до 3 дни след датата на резервация на пътуването.

ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ СЪБИТИЯ:

 1. По клауза „Отмяна на пътуване“
*Внезапно тежко заболяване, непоносимост към ваксини (само при предписани ваксини), нараняване при злополука или смърт на застрахования;
*Влошаване на съществуващо заболяване на застрахования. Прави се препратка към точка 1.2. на Общи условия на застраховане за посочените във всички раздели изключения;
*Бременност на застрахованата, ако бременността е била медицински установена и потвърдена след сключване на застраховката и резервацията на пътуването;
*Неочаквано прекратяване на трудов договор от страна на работодателя. Не е налице застрахователна защита при изтичане на срочен трудов договор или прекратяване на трудовото правоотношение по взаимно съгласие, както и отказ от пътуването поради професионални ситуации /отказ от отпуск, спешно повикване, връчване на повиквателна и др./;
*Неправомерен отказ от издаване на виза от компетентната институция;
*Връчване на иск за разтрогване на брака от брачния партньор на застрахования;
*Стихийни бедствия или кражба с взлом нанесли тежки щети на собствеността на застрахования и поради това неговото присъствие е наложително;
*Неуспешно полагане на зрелостен изпит /за учащи/;
*Внезапно тежко заболяване, тежко нараняване по време на злополука или смърт на следните лица: брачен партньор, партньор в живота (идентична адресна регистрация за последните 3 месеца), родители (несъщи родители, тъст и тъща, свекър и свекърва, баба и дядо), деца (заварени, доведени, деца, внуци), братя и сестри, несъщи роднини като снахи и зетьове или поименно посочени в полицата рискови лица (за една полица е възможно посочването само на 1 рисково лице). Влошаването на съществуващи при сключване на застраховката страдания на горепосочените лица, както и необходимостта от грижи, не се считат за застрахователно събитие ;
*Ако до 7 лица заедно са резервирали пътуване и са застраховани заедно в една полица, то налице е застрахователен случай и тогава, когато една от упоменатите причини настъпи само за едно от тези 7 лица;

2.По клауза „Прекъсване на пътуване“

*Събития, които застрашават физическата безопасност на застрахования на мястото на почивката и поради това не може да се настоява за продължаване на пътуването;
*Внезапно тежко заболяване, непоносимост към ваксини, нараняване при злополука или смърт на застрахования. Прави се препратка към точка 1.2. на Общи условия на застраховане за посочените във всички раздели изключения;
*Влошаване на съществуващо заболяване на застрахования;
*Стихийни бедствия или кражба с взлом нанесли тежки щети на собствеността на застрахования и поради това неговото присъствие е наложително;
*Внезапно тежко заболяване, тежко нараняване по време на злополука или смърт на следните лица: брачен партньор, партньор в живота (идентична адресна регистрация за последните 3 месеца), родители (несъщи родители, тъст и тъща, свекър и свекърва, баба и дядо), деца (заварени, доведени, деца, внуци), братя и сестри, несъщи роднини като снахи и зетьове или поименно посочено в полицата рисково лице.

3.По клауза „Защита при закъснение“

При отпътуване със закъснение към мястото на почивката:
*Поради доказано закъснение на обществения превозвач (напр. влак, такси, местен вътрешен полет в родината), ако при избора на превозвача е било запланувано минималното изискуемо време за установяване на връзка, но в никакъв случай при закъснение на връзките за прекачване на полети на летището;
*Поради закъсняло самостоятелно пристигане на етище/пристанище поради злополука с личния автомобил;
*Поради отказ от превоз, поради подозрение, че застрахованият
страда от заразно заболяване;

При пристигане със закъснение в родината:

*Налице е застрахователно събитие, когато има доказателство за закъснение на резервираното пристигане на летище/гара в България и поради това завръщането до местоживеенето не е възможно или не може да се осъществи по първоначалният план то да бъде без нощувка.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАВЕЖДАНЕ НА ЩЕТА:

*Застрахователна полица;
*Потвърждение за резервация на пътуването или друг документ удостоверяващпътуването;
*Попълнен формуляр за направени разходи за туристически услуги
/предоставя се от застрахователя/;
* Попълнен документ (доклад/становище) от лекуващия лекар или болницата съдържащимена на лекуваното лице,
*Информация за назначени изследвания, поставени диагнози,
издадени епикризи или друга приложима информация във връзка с проведено лечение или извършен преглед;
*Оригинална фактура, касов бон или друг приложим платежен документ издаден от лекаря или болничното заведение удостоверяващнаправените разходи;
*Медицински изследвания указващи необходимостта от транспортиране на пациента /при необходимост/;
*Други фактури, платежни документи, административни документи, за
които или чрез които се претендира за компенсация от застрахователя
 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И ДАННИ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНОТО ДРУЖЕСТВО

АВП П&С С.А., клон България / AWP P&C S.A., branch Bulgaria ЕИК: 202091075
ДДС: BG202091075
МОЛ: Ерик Хойзел
Адрес: бул. „Цар Борис III“ 19Б, ет.12, София 1612, България Т: +359 2 995 18 43
Е: office.bg@allianz.com
 
 
ВАЖНО!!! CITY TAX - РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ

Република Турция въвежда закон, публикуван официално в държавен вестник на 07.12.2019г. Закон №7194/05.12.2019.
Съгласно закона, Законодателният регламент ще започне от 01.04.2020 г. до 31.12.2020г.
Градската такса (City tax) ще бъде в размер на около 1-2 euro на човек на ден, в зависимост от хотела и ще се заплаща ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от туристите на място на рецепция.

 
 Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати грешки, защото тя е с информационна и рекламна цел. За най-достоверна и вярна информация се счита тази, предоставена в офисите на Белпрего Травел или на оторизираните агенти съгласно чл.80 от ЗТ.
 
 1. Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут
 2. 7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване
 3. Медицинска застраховка, с покритие Covid-19 до 10 000 евро (за лица до 65 години)
 4. Представител на TA по време на пътуването
 5. Обслужване на място от представител на местната фирма партньор
 6. Всички пътни и магистрални такси
 1. Мед. застраховка, с покритие 10 000 евро за лица от 65 до 70 год. - доплащане 10 лв.
 2. Мед. застраховка, с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 80 год. - доплащане 15 лв.
 3. Мед. застраховка, с покритие 10 000 евро за лица над 80 год. - сумата на застр. премия се предоставя допълнително от Застрахователя
 4. Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Алианц България", гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
 5. Разходи от личен характер и бакшиши.
 6. Допълнителни екскурзии
 7. Pcr тест или антигенен тест
 8. Горивни такси, в зависимост от повишението на цените на горивата
Етикети анталия алания лято 2022 турция алания анталия лято 2022 турция почивки лято 2022 турция почивки 2022 автобус анталия алания 2022 почивки анталия алания лято 2022 ранни записвания лято 2022 анталия алания анталия алания ранни записвания 2022 промоции анталия алания 2022 турция лято 2022 ранни записвания лято 2022 турция анталия алания автобус 2022 почивка лято 2022 в анталия алания с автобус почивка анталия алания 2022 от софия ранни записвания турция 2022 от софия анталия алания автобус 2022 от пловдив анталия алания ранни записвания 2022 от пловдив автобусни почивки почивки с автобус турция анталия алания супер промоция 2022 от софия анталия алания супер промоция 2022 от пловдив остстъпки за ранни записвания анталия алания 2022 отстъпки за ранни записвания турция 2022 отстъпки анталия алания автобус анталия алания от пазарджик автобус анталия алания от димитровград автобус анталия алания от свиленград автобус анталия алания от благоевград автобус анталия алания от пещера ранни записвания лято 2022 от пловдив промоции анталия алания от пловдив промоции анталия алания от пазарджик анталия алания автобус 2022 супер цени почивка в анталия алания лято 2022 промоция ранни записания лято 2022 в турция промоции почивка анталия алания 2022 промоция ранни записвания турция 2022 промоция белпрего травел лято 2022 antalya alanya 2022 ranni zapisvaniq 2022 antalya alanya antalya alanya turcia pochivka 2022 promociq antalya alanya 2022 super oferta antalya alanya avtobus 2022 antalya alanya ot sofia avtobus 2022 lqto 2022 turciq ranni zapisvania turcia 2022 super oferta antalya alanya 2022 otstapki za ranno zapisvane antalya alanya 2022 antalya alanya avtobus ot plovdiv antalya alanya avtobus ot sofia antalya alanya avtobus ot pazardjik antalya alanya avtobus ot dimitrovgrad antalya alanya avtobus ot svilengrad antalya alanya super spo 2022 antalya alanya last minute 2022 belprego travel summer 2022 belprego travel 2022 belprego travel plane from sofia belprego travel plane from plovdiv promociq antalya alanya 2022 promotsia promocia turcia turkey 2022 kolko km e do antalya alanya antalya alanya summer 2022 ranni zapisvaniq antalya alanya 2022 antalya alanya po4ivka 2022 antalya po4ivki 2022 antalya pochivki lyato 2022 antalya alanya hoteli antalia alania antalya alanya belprego beach 2022 eftalia village eftalia ocean eftalia marin eftalia aqua long beach antalya alanya lonicera resort azura deluce meridia granada granada luxury beach lonicera world delphin deluxe haydarpasha palace hoteli v antalya alanya belprego 2022 lqto v turciq turkey 2022 antaliq superoferti2022 eftalia aytur kleopatra arsi kleopatra ada arsi paradise arsi blue beach lonicera city kleopatra beach hotel arsi enfi city beach kleopatra ada beach kleopatra royal palm senza garden holiday club eftalia splash resort senza grand santana hotel holiday garden resort holiday park resort royal garden beach the garden beach hotel senza the inn club kastalia holiday village aska bayview resort alaiye resoprt white city beach hotel palmeras beach hotel annabella diaomond annabella park hotel xoria deluxe aska just in beach long beach harmony hotel & spa long beach resort & spa sealife buket resort & beach lonicera resort & spa delphin botanik platinum delphin deluxe lonicera premium hotel white city resort hotel granada luxury resort & spa delphin botanik resort mylome luxury resort galaxy beach mysea hotel alara mesut club mermaid grand uysal hedef resort & spa beach club doganay the marilis hill resort hotel hedef beach resort & spa club paradiso hotel perre delta resort & spa ozkaymak incekum maya world beach antique romance palace oz hotel sui q premium resort incekum beach resort kirman sidera luxury & spa blue marlin deluxe spa & resort labranda alantur the lumox deluxe resort hotel alaiye resort litore resort hotel & spa orange county resort hotel alanya numa bay exclusive kyrman arycanda de luxe kirman hotels leodikiya resort

Абонамент

Европейски фонд за регионално развитие
БЕЛПРЕГО ООД осъществява проект BG16RFOP002-2.092-0700
по Процедура "Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19", по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Проектът се изпълнява в градовете с представителства на фирмата и е с продължителност от 3 месеца. Общата му стойност е в размер на 28 335.53лв., от които 24 085.20лв. eвропейско и 4 250.33лв. национално съфинансиране.

Проект и главнацел:Проект BG16RFOP002-2.095-0489– “Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”.
Цел и очаквани резултати: Осигуряване на оборотен капитал за предприятието, засегнато от временните противоепидемични мерки, постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия о тпандемията COVID-19 и запазванена дейността. Бенефициент: БЕЛПРЕГО ООД Обща стойност:22 784.86лв., от които 19 367.13лв. европейско и3 417.73лв. националносъфинансиране.
Начало:05.03.2021г. Край:05.06.2021г.

БЕЛПРЕГО ООД осъществява проект BG16RFOP002-2.101-0814 по Процедура „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Проектът е с продължителност от 3 месеца и oбщата стойност в размер на 5653.61 лв., от които 4 805.57 лв. европейско и 848.04 лв. национално съфинансиране. Основната цел на проекта е осигуряване на оперативен капитал за българските микро-, малки и средни предприятия, засегнати от противоепидемичните мерки. В резултат на успешното му осъществяване ще бъде постигнат положителен ефект от компанията за преодоляване на икономическите последствия, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19 и запазване на оперативната дейност на предприятието.
Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност