Нова Година Чанаккале, Турция

Нова Година в хотел "AKOL" 4*Чанаккале, Турция
Маршрут:
СОФИЯ – ПЛОВДИВ – ХАСКОВО – КПП КАПИТАН АНДРЕЕВО – ЧАНАККАЛЕ - СОФИЯ

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус


Програма

  1. Посрещнете Нова Година в Чанаккале на брега на Дарданелите, Турция

  2. 3 нощувки, 3 закуски, 2 стандартни вечери и новогодишна вечеря

Маршрут: СОФИЯ – ПЛОВДИВ – ХАСКОВО – КПП КАПИТАН АНДРЕЕВО – ЧАНАККАЛЕ - СОФИЯ

1 ден - София – Пловдив – Капитан Андреево – Чанаккале.
Отпътуване от София в 07:00 часа пл. „Александър Невски” по маршрут: София – Пловдив – Хасково – КПП Капитан Андреево. Около 19:00 часа преминаване с ферибот в Азия. Настаняване в хотел „АКОЛ“ 4*, разположен на централния крайбрежен булевард на брега на Дарданелите. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Чанаккале – Троя - Асос - Чанаккале
Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане/ еднодневна екскурзия до Троя и Асос. В 9.30ч. отпътуване за Троя, древният Илион – ще ви пренесе векове назад във времето на 10 – годишната война мужду елини и троянци, ще си припомним удивителната съдба на Шлиман – немският археолог, нарочен от съдбата да разкрие Троя и древна Микена. Пътуването ни продължава до Асос – вълнуваща среща с древна Елада в селище, основано в 7 в. пр.н.е. Тук все още се виждат колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към Егейско море и остров Лесбос. В подножието на планината се намира Античното пристанище, където ще отидете, след като сте посетили древния акропол. Разходка по крайбрежието на древното пристанище, съчетало минало и съвремие; старинните сгради са приютили живописни хотелчета, ресторанчета и кафенета. Възможност за обяд и дегустация на рибни ястия. Връщане в Чанаккале. Свободно време. В 20.00 ч. Празнична новогодишна вечеря на брега на Дарданелите.Нощувка.

3 ден - Чанаккале
Късна закуска. Свободно време в многоликия и оживен град Чанаккале, наричан още „Малкият 
Истанбул”. Можете да се разходите по крайбрежния булевард със символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя” подарен на града, да продължите към часовниковата кула, за да се пренесете в едни различен свят с калдаръмена уличка и отлично запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Чанаккале – Кешан – КПП Ипсала/ КИПИ - Александруполи - София
Закуска. Отпътуване за България в 09:00 ч. по маршрут: Кешан – Ипсала – КПП Кипи – Александруполис – Кавала – Серес – София. Около обяд пристигане в град Александруполис, наречен на гръцкия крал Александрос, а у нас известен още и със старото си турско име Дедеагач. Разходка и фотопауза при Александруполският фар, символ на града и втори по височина в света със своите 27 метра височина. Престой от час и половина. Отпътуване за София през КПП Промахон / Кулата. Пристигане в София късно вечерта.

 

Хотел „AKOL“ 4*

https://www.hotelakol.com.tr/

На човек 
в двойна стая

Единична стая

Дете 3 - 6,99 г. с 
2 –ма възрастни

Дете 7 – 12 г.
с 2 - ма възрастни

30.12.15 – 02.01.16 г.

478 лв.

615 лв.

255 лв.

379 лв.

Промоционална цена за записване до 30 Октомври

 458 лв

 599 лв

 239 лв

 365 лв

* Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 50 лева от цената

Пакетната цена включва:
- транспорт с лицензиран автобус 3* (климатик, видео);
- 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери на богата блок маса без напитки;
- Празнична Новогодишна вечеря с програма и неограничено количество местни напитки;
- Разходка в Александруполис в 
Гърция
- Медицинска застраховка за периода на пътуването;
- Водач от по време на пътуването.

Пакетната цена не включва:
- Еднодневна екскурзия до Асос и Троя – 15 евро и 10 евро за дете до 11.99 г ( мин.брой туристи 20 заявява се при записване)
- Входна такса в Троя – 8 евро ~ 16 турски лири;
- Входна такса в Асос – 8 турски лири 

 

 

 

Асос и Троя Древен Асос е недалеч от Чанаккале до малкото селце Бехрамкале, разположено в залива Едремит, в подножието на красивата планина Ида – летна резиденция на боговете от Олимп. То е построено върху останките на древния гръцки град Асос. Тук в древността е съществувала една от школите на големия мислител Аристотел; а на върха на хълм, откъдето се открива великолепна гледка към залива и планината, са запазени останки от древния храм на Атина Палада, издигнат през 6 в. пр. Хр. Това е място, което трябва да бъде посетено.
Цена: 15 евро и 10 евро за дете до 11.99 г ( мин.брой туристи 20 заявява се при записване)

КАЛЕНДАР