Забележителности в Измир

05. 01. 2021 г.
В Турция наричат града "Красивият Измир" заради уникалните гледки, които предлага, а един от най-любопитните факти е, че се смята за родното място на Омир. Ето и местата в града, които задължително трябва да посетите:
Площад Конак е най-популярната забележителност в Измир и главният площад на града. Известен е с часовниковата си кула, построена преди повече от 100 години.
Асансьорът на Измир е построен през 1907 г от местен жител. Целта му е била да помага на гражданите да се придвижват от подножието на хълма до върха му, където са били домовете им. В миналото този Асансьор е бил задвижван чрез силата на водата, а днес се задвижва с електричество. Заслужава си да се повозите, както и да обядвате или вечеряте в ресторанта на върха на хълма с панорамна гледка към Измир.
Алсанджак е район в Измир, където има много малки и тесни улички, с много барове, магазинчета и ресторанти. Заслужава си да обърнете внимание на къщичките от Османската ера.
Кемералти е пазар в Измир и друга забележителност за любителите на шопинга. Пазарът
Кадифекале в буквален превод кадифеният замък е архитектурна забележителност в Измир. От площада до Кадифекале са около 1 км. Можете да стигнете до него както пеша, така и с автобус.
Всички новини

Абонамент